Vedd fel velünk a kapcsolatot

Kollégánk várja megkeresésedet

Címünk:

4400 Nyíregyháza
Búza tér 3.

Ügyfélfogadás:

H-P: 8.00 – 16.00
Hétvégén: Zárva

Elérhetőség:

+36 20 251 9545
info@fokusznyelviskola.hu

Kérdés esetén

Küldj nekünk üzenetet

Kitöltés előtt olvasd el Adatvédelmi tájékoztatónkat, a küldés feltétele a benne foglaltak elfogadása!

Adatvédelmi nyilatkozat

10 + 9 =

GY.I.K.

Gyakran Ismételt Kérdések

A leggyakrabban előforduló kérdésekre itt is megtalálod a választ. Ha további kérdéseid lennének, küldj nekünk üzenetet, vagy hívd a megadott telefonszámot.

Milyen nyelvek közül választhatok?

Iskolánkban angol, német, olasz, orosz, eszperantó, spanyol és magyar nyelvet oktatunk.

A nyelvtanfolyam díjának befizetésén és a tankönyv megvásárlásán kívül van-e más költsége a nyelvtanulásnak (pl: kötelező vizsgadíj, fénymásolási díj stb.)?

Nincs. A Fókusz Nyelviskola nyelvtanfolyamain a fénymásolatok és a belső vizsgák részei a tanfolyami díjnak.

Kell-e szintfelmérőt írnom?

Csoportos nyelvi képzéseknél – kivéve kezdő szint esetén – szükséges az előzetes tudásszint mérése annak érdekében, hogy azonos tudásszinten lévők kerüljenek a képzésbe. Magánórák esetében az előzetes tudásmérés nem feltétel.

Mikor és hogyan vehetek részt szintfelmérésen?

Minden érdeklődő számára elérhető az ingyenes szintfelmérés akár online, akár személyesen (iskolánkban, nyitvatartási időben, előzetes bejelentkezés nélkül).

Milyen hosszú egy tanóra?

Egy tanóra 45 perc tantermi és online képzés esetén is. Minimum 3×45 perces ütemezés esetén rövid szünet beiktatására van lehetőség.

Hogyan lehet órát átütemezni vagy lemondani?

Kérheted a már leegyeztetett óra átütemezését vagy lemondását az adott képzési alkalmat megelőző nap 20.00 óráig. (A későbbi lemondás, illetve óralemondás nélküli hiányzás esetén az órát megtartottnak tekintjük.)

Mikor kezdődik a tanfolyam?

Magánórák: A jelentkezéstől számítva akár pár napon belül, oktatóink szabad kapacitásától függően. Csoportos képzés: Amennyiben a jelentkezők száma eléri a meghirdetett minimum létszámot. Az órák időpontjáról személyesen, telefonon vagy e-mailben egyeztetünk a jelentkezőkkel.

Lehet-e nyelvvizsgát tenni a nyelviskolában?

A Fókusz Nyelviskolában két államilag elismert nyelvvizsgát lehet letenni:

  • ITOLC (International Test of Language Competence), Magyarország első teljesen számítógépes nyelvvizsgája, ahol minden készség mérése számítógép segítségével történik.
  • TELC (The European Language Certificates), a telc GmbH (Frankfurt am Main) jogtulajdonában álló közkedvelt vizsgarendszer, mely a jól ismert, nemzetközi vizsgarendszerek közé tartozik.
Mit tartalmaz a képzési díj?
  • Előzetes szolgáltatásokat (átalány érték: 25%-a teljes képzési díjnak): előzetesen megszerzett ismeretek felmérése, képzési szükségletek felmérése, képzési tanácsadás, képzés szervezése.
  • A képzés tanóráin történő részvételi jogosultságot.
Visszakapom-e a képzési díjat, ha felmondom a szerződést?

A szerződés felmondását írásban kell megtenned, megjelölve a felmondás indokát. A képzési díjból levonásra kerül a képzés megkezdését megelőző előzetes szolgáltatások átalány értéke (25%), illetve a felmondás időpontjáig megvalósított órák díja, és az így kapott összegek levonásával kerülhet a képzési díj visszatérítésre.